Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی با اشاره به اینکه به لحاظ میزان بارش، بدترین دیماه را در طول سال های اخیر تجربه کردیم، گفت: ادارات اراک، شازند و مهاجران ۲۱ دی ماه تعطیلند.

سید علی آقازاده بیستم دیماه در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک با قدردانی از همکاری محیط زیست استان، دستگاه قضایی، اعضای شورای تامین، فرمانداران و نیروی انتظامی در روزهای اخیر در مسئله آلودگی هوای اراک، اظهار کرد: تا ۱۶ دی ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تقریبا شرایط مشابهی را پشت سر گذاشته ایم، اما دی ماه ۹۹ در واقع یکی از بدترین دی ماه های سال های اخیر است چراکه شرایط خشکی را سپری کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در دی ماه سال جاری بارندگی نداشتیم و به تبع آن آلایندگی هوا بیشتر شد، گفت: امسال با توجه به کمبود فشار گاز در شبکه گازرسانی، شرکت گاز نتوانست گاز مورد نیاز نیروگاه را تامین کند به همین دلیل طی ۲۰ روز اخیر از مازوت استفاده می کند به طوری که در حال حاضر روزانه یک میلیون لیتر مازوت توسط نیروگاه حرارتی شازند در حال استفاده است.

اقازاده تصریح کرد: هفته بدتری را نسبت به دو سه هفته اخیر پیش رو داریم به همین دلیل کارگروه اضطراری تشکیل شده است تا گزارشی از وضعیت تولید برق دریافت شود، البته اگر گاز برای نیروگاه شازند تامین نشود، مجبوریم یک واحد دیگر را تعطیل کنیم چراکه طبق گزارشات چهار برابر حد مجاز آلودگی تولید شده است که دقیقا روی شهر اراک فرود می آید و هفته جاری شرایط بدتری خواهیم داشت.

وی با تاکید بر اینکه در پی کاهش میزان مصرف مازوت در نیروگاه شازند هستیم، افزود: اگر گاز تامین نشود ناچاریم که یک واحد دیگر از نیروگاه را تعطیل کنیم، می دانیم که در استان ها در هفته گذشته خاموشی داشته ایم و این خاموشی موجب نارضایتی مردم شده است، اما خوشبختانه در استان مرکزی میزان خاموشی ها کم بوده است.

استاندار مرکزی با بیان این پیشنهاد که در هفته جاری تمامی فعالیت های آلاینده تعطیل شود، اظهار کرد: به عنوان مثال کوره های آجرپزی و کارخانجات تولید شن و ماسه تعطیل و با کمک نیروی انتظامی ورود خودروهای سنگین به شهر ممنوع شود و از کمربندی ها تردد صورت گیرد، برخی از کارخانجات آلاینده طبق اعلام محیط زیست با محدودیت فعالیت روبرو شوند تا بتوانیم این شرایط را سروسامان دهیم.

وی با بیان اینکه، در شرایط خیلی بد، حتی می توان تعطیلی ادارات را در هفته جاری متصور بود که البته این امر بستگی به گزارشات محیط زیست از وضعیت آلودگی هوا دارد، گفت: از زمان آغاز موج سرما در کشور که به اواخر آذرماه باز می گردد، مصرف گاز خانگی بالا رفت و متاسفانه شبکه گاز نتوانست نیاز صنایع را از جمله نیروگاه شازند پوشش دهد. مسئولان استان و حتی ریاست جمهوری وعده عدم مصرف مازوت در نیروگاه شازند را داده بودند، اما در مسیر انتخاب سختی قرار گرفتیم، یا باید نیروگاه را تعطیل می کردیم که خسارات سنگینی را به دنبال داشت و باعث خاموشی استان و کشور می شد که به هیچ وجه به صلاح نبود، بنابراین طبق تصمیم کشوری، اجازه مصرف مازوت به نیروگاه های کشور داده شد.

آقازاده تصریح کرد: با وجود این اجازه، استان مرکزی و نیروگاه شازند کمتر از سهمیه در نظر گرفته شده، اقدام به مصرف سوخت مازوت کرد. با همه پیگیری ها، به دلیل قطع شدن گاز نیروگاه، دو واحد از مدار خارج شد، البته مجددا و به صورت مختصر و بسیار کم مقداری گاز برای نیروگاه تامین شد ولی به هر حال و علیرغم میل باطنی سقف مصرف مازوت برای نیروگاه تعیین شد چراکه اگر این میزان مشخص نمی شد نیروگاه خاموش می شد و خسارات سنگینی را در نیروگاه و مصرف برق خانگی متحمل می شدیم.

وی با اشاره به تعطیلی یک روزه ادارات اراک طی هفته گذشته، افزود: این تعطیلی فقط شامل حال استان مرکزی بود و هیچ استان دیگری اقدام به تعطیلی ادارات نکرد در حالی که اراک به نسبت به دیگر شهرها وضع بهتری داشت، اما سلامت مردم بسیار اهمیت دارد و از طرفی باید به مسئولان کشور اعلام شود که شرایط اراک شرایط خوبی نیست و شاید مجبور بشویم این تعطیلی ها را در هفته جاری داشته باشیم.

استاندار مرکزی تاکید کرد: از یکشنبه صبح، ۲۱دی ماه محدودیت هایی در برخی از صنایع و تردد ماشین آلات سنگین ورودی به اراک، تعطیلی کوره های آجرپزی، کارخانجات شن و ماسه و تولید آسفالت محدوده اراک تا پایان هفته اعمال می شود و امشب هم شورای تامین شهرستان اراک طی جلسه اضطراری برای منع ورود ماشین آلات سنگین به اراک تصمیماتی را اتخاذ می کند و اطلاع رسانی می شود.

آقازاده افزود: فردا بخش های اداری در شهرهای اراک، مهاجران و شازند، تعطیل خواهد بود، چراکه آلودگی ها در این سه شهر تاثیر گذار است و تمام تلاش ما بر این است که همین یک روز تعطیلی را طی هفته جاری داشته باشیم چراکه بنا بر پیش بینی های هواشناسی احتمال بهبود شرایط هوا از روز سه شنبه وجود دارد، همچنین کاهش میزان مناسبی از مازوت مصرف نیروگاه نیز مدنظر است به همین دلیل اندکی از میزان مصرف سوخت مازوت نیروگاه کمتر می کنیم و امیدواریم که شرکت گاز، گاز بیشتری در اختیار نیروگاه بگذارد که همین دو واحد فعال فعلی با حداقل مازوت و حداکثر گاز فعال باشد تا از شرایط اضطرار خارج شویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست آلودگی هوا اراك شازند نيروگاه نیروگاه شازند مصرف مازوت هفته جاری دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۶۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟

افزایش تعداد تعطیلات آخر هفته اگرچه مورد اتفاق دولت و مجلس قرار دارد اما حالا رایزنی ها و اختلاف نظرها بر سر تعیین روز آن است که در کنار جمعه، پنجشنبه تعطیل باشد یا شنبه؟ - اخبار سیاسی -

گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم- محمد مهدی احمدی: «دومین روز تعطیل آخر هفته، کدامیک باشد؟ شنبه یا پنجشنبه؟» این روز‌ها موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و اینکه کدام روز در کنار جمعه تعطیل شود، بحث داغ بین مجلس و دولت شده و آخرین اظهار نظر درباره تعطیلات هفته را تا اینجای کار محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور داشته است.

تعطیلات پایان هفته پس از پاسخ نامه‌ اتاق تعیین‌تکلیف می‌شود

موضوع از این قرار است که دولت سیزدهم لایحه‌ای را به منظور «افزایش تعداد تعطیلات روزهای هفته» در 7 آذر 1402 به مجلس ارسال کردتا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم بگیرند.

پس از تصویب کلیات این لایحهدر صحن مجلس، لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد تا اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرند که چه روزی در کنار جمعه ها به عنوان تعطیلات هفتگی وارد تقویم کشور شود.

کمیسیون اجتماعی مجلس: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

در حالیکه اغلب نمایندگان مجلس، «روز شنبه» را برای تعطیلات آخر هفته مناسب‌تر می‌دانستند، کمیسیون اجتماعی «روز پنجشنبه» را مصوب کرد،اما بعد از بازخوردهای بیرونی، مجلس تصمیم برای انتخاب روز تعطیل را به دولت واگذار کرد  و همین موضوع، انتقاد معاون پارلمانی دولت از مجلس شد.

دولت: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

محمد حسینی با بیان اینکه دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها موافق است، از مجلس بابت واگذار کردن تعیین روز تعطیل به دولت انتقاد کرد و گفت: انتظار این است که نمایندگان مجلس بر روی نظرات خود باقی بمانند.

در همین باره، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که چون دولت در لایحه خودش هیچ اشاره‌ای به روز خاصی نکرده، پس در حقیقت انتخاب تعطیل شدن یک روز (به غیر از جمعه) را مجلس به دولت واگذار کرده است.

 وزارت خارجه: شنبه‌ها تعطیل شود

با این حال، به نظر می‌رسد در خود دولت نیز اتفاق نظری در این باره وجود ندارد. روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت امور خارجه با تعطیلی شنبه‌ها در رسانه‌ها منتشر شد و این وزارتخانه تأکید داشت که «در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی» با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافق است و در واقع «با هدف بهبود شرایط اقتصادی کشور» تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده است.

 بهادری جهرمی: کارشناسان نظر بدهند

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت طی سخنانی گفته بود که پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز، انتخاب این روز‌ها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حتی برخی از مسئولان دولتی می‌گویند روز دوم باید متغیر باشد یعنی هر موقع دولت صلاح دانست، بر اساس شرایط، یک روز را تعطیل کند.

 ذهنیت اشتباه درباره تعداد روزهای تعطیلی ایران

ناگفته نماند که برخی از کارشناسان اساساً با تعطیلی دو روز در هفته مخالف هستند و معتقدند این امر برای مثال موجب افزایش میزان سوخت مصرفی در کشور می‌شود.

 این در حالی است که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط تعطیلات آخر هفته و تعطیلات مناسبتی در اکثر کشور‌های جهان بین 110 تا 129 روز است.

در کشور ما (با احتساب 26 روز تعطیل رسمی و 52 روز تعطیل روز جمعه) تعداد تعطیلات سالانه 104 روز استکه نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است.

بنابراین اگر تعداد تعطیلات آخر هفته در ایران 2 روز باشد، میزان تعطیلات سالانه، 125 روز می‌شود که با متوسط جهانی هم همخوانی دارد.

بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که میزان بهره وری کشور‌ها با ساعت کار آنها نسبت معکوس دارد. به طوری که افزایش تعطیلات می‌تواند در برخی موارد از هزینه‌های اضافی بکاهد و در بسیاری از موارد نیز، با افزایش بهره‌وری نیروی کار در سایر روز‌های هفته، میزان کارایی روز‌های دیگر را بالا ببرد.

کشورها چه روزهایی تعطیل هستند؟

در برخی کشورها نظیر ایران، جیبوتی، نپال، مکزیک، کلمبیا، هندوستان و فیلیپین، تنها یک روز در آخر هفته (یا جمعه یا شنبه یا یکشنبه) تعطیل است.

تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه هم در گذشته در کیان کشورهای اسلامی رایج بود، اما در سال های اخیر، بسیاری از کشور‌های خاورمیانه (با اکثریت مسلمان) تعطیلات آخر هفته را به جمعه و شنبه تغییر دادند؛ زیرا اعتقاد بر این است که این تغییر با‌توجه‌ به روزهای فعال و غیرتعطیل در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص در زمینه اقتصادی (در این کشورها عمدتاً‌ شنبه و یکشنبه تعطیل است)، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. حتی کشوری نظیر یمن نیز تعطیلات آخر هفته «پنجشنبه و جمعه» را به تعطیلات «جمعه و شنبه» تغییر داده است.

امارات متحده عربی نیز که پیش از این، «جمعه و شنبه» را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود داشت، در سال 2022 آن را به تعطیلات «شنبه و یکشنبه» بعلاوه‌ی نیم روز در روز جمعه برای اقامه نماز تغییر داد.

در مالزی، بیشتر نقاط این کشور، از جمله کوالالامپور، «شنبه و یکشنبه» را تعطیل هستند. با این حال، چند ایالت «جمعه و شنبه» را به‌عنوان آخر هفته رسمی خود حفظ می‌کنند. کشور‌های دیگری نظیر تونس و مراکش نیز در روز‌های «شنبه و یکشنبه» تعطیل هستند.

عربستان سعودی در سال 2013، تعطیلات دو روزه آخر هفته خود را از «پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» تغییر داد تا به هماهنگی روز‌های کاری و بانکی خود با سایر نقاط جهان کمک کند. عمان، بحرین، کویت و قطر نیز تعطیلات آخر هفته خود را به «جمعه و شنبه» تغییر داده‌اند.

کشور لبنان در سال 2017، یک الگوی جدید مبنی 35 ساعت کار در هفته را در پی گرفت و طبق تقویم این کشور، روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیلات آخر هفته هستند. لازم به ذکر است که لبنان به دلیل تعداد زیاد مناسبت‌های مذهبی، دارای بیشترین تعداد تعطیلات در جهان است.

حال اگر کشورما تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها بگیرد (با احتساب تعطیلی روز جمعه)، با کشور‌هایی نظیر مصر، الجزایر، اردن و لیبی تعطیلات مشترک خواهد داشت.

حتی کشور عراق که اکثریت جمعیت آن‌ را شیعیان تشکیل می‌دهند نیز روز‌های «جمعه و شنبه» تعطیل است.

افغانستان نیز آخرین کشور مسلمان بود که روز شنبه را جایگزین تعطیلی پنجشنبه کرد.

بنابراین اگر در ایران تصمیم به تعطیلی پنجشنبه گرفته شود، تنها کشوری در جهان خواهیم بود که این روز را تعطیل کرده است و احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد چرا که تنها 3 روز در هفته فرصت باقی می‌ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سقوط بدترین تیم تاریخ از لالیگا!
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • لذت یک روز تعطیل در دل طبیعت زیبا
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • غیبت مشکوک وینگر پرسپولیس در سفر به اراک
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه
  • غیبت مشکوک یک پرسپولیسی مقابل آلومینیوم